De voordelen en schade van eenzaamheid is de mening van de psycholoog

Eenzaamheid is niet altijd iets slecht en vreselijk. We mogen niet vergeten dat privacy positief en productief is. Deze periode kan het meest nuttig zijn voor menselijke ontwikkeling, als een persoon. Immers, compleet met eenzaamheid krijg je vrijheid. En het hangt van ons af hoe we het gebruiken.

Als je slecht alleen met jezelf bent, is het nauwelijks iemand die goed bij je zal zijn en wie je met betekenis zal vullen. Zoeken naar deze zin zal je hebben.

Lees meer levitra over eenzaamheid en manieren om deze toestand in je YouTube-kanaal te verlaten. Psycholoog Veronica Stepanova zegt.

Volgens een specialist interpreteert het lichaam vaak eenzaamheid als een bedreiging.

In 2002 heeft een groep volwassenen van 50 jaar en hoger deelgenomen aan een enquête over hun fysieke en geestelijke gezondheid. Vragen waren dit soort:

5 beste technieken om angst en angst te verminderen

Hoe vaak ervaar je:

  • Gebrek aan vriendelijke relaties?
  • Einde?
  • Isolatie voelen?

Zes jaar verstreken. In 2008 ontmoetten onderzoekers opnieuw enquête deelnemers. Ze ontdekten dat eenzame mensen grote risico’s van depressie hebben, minder mobiel zijn geworden en meer geïsoleerd dan ze niet eenzame bruggen zijn.

Dus, volgens een psycholoog, is eenzaamheid een systeem van waarschuwing.

"Het lichaam vertelt ons dat we uitbraken uit sociale verbindingen die ons als een weergave voeden. Bij mensen wordt het verlangen naar een verbinding met andere mensen gelegd.

Het gevoel van isolatie schakelt onze lichamen in de stressmodus, dat wil zeggen, een tegenovergesteld programma dat overeenkomt https://farmaciadiprima.com/micardis-generico-telmisartan/ met de overlevingsmodus is geactiveerd.

"Eenzame hersenen" Neemt de wereld passief niet waar, maar interpreteert het actief als een onvriendelijke plaats", – Zegt een expert.

Hoe tevreden te worden met je leven: 9 effectieve reddingshams

Bovendien hebben eenzame mensen meer tijd nodig om in slaap te vallen, worden ze vaak wakker en ondiepe slaap.

Volgens de psycholoog is dit te wijten aan het feit dat de eenzame mensen het niveau van cortisol hoger hebben dan dat van niet alleen. En zelfs een kort gevoel van eenzaamheid maakt de cortisol intensiveren.

Loneliness dompelt de hersenen onder in de overheid van de staat waarin het niet in staat is om te ontspannen.

Negatieve eenzaamheid

Als de privacy een persoon een gevoel van isolatie en vernederen zorgt, valt het niet toe dat u zich geaccepteerd en begrepen voelt, eventueel ongemak veroorzaakt een negatieve eenzaamheid.

"Dit omvat ook een gevoel van doomen voor eenzaamheid. Een persoon voelt eenzaam uit onder andere mensen, niet gevonden in een emotionele responsomgeving.

Er is een angst voor relaties, falen, waardoor een persoon weigert nieuwe relaties met mensen te maken.

Hoe Shine te overwinnen: 10 stappen naar zelfvertrouwen

En deze angst kan expliciet en bewust zijn en misschien verborgen. Dan bestaat de omgeving van een persoon uitsluitend uit lange en bekende mensen.

Contact en interactie met deze mensen zijn begrijpelijk en het betekent veilig", – Experts-expert.

Vragen om hun eenzaamheid te evalueren:

  • Hoeveel (in punten van 1 tot 10) Ik ben tevreden met contact met andere mensen (ouders, partners, vrienden dicht bij mij)?
  • Welke angsten die ik voel met nauw contact?
  • In welke situaties is het belangrijk voor mij om de verbinding te voelen, en welke situaties keur ik tot bescherming?
  • Naarmate ik meestal kliek / gedistanceerd (stormachtig, helder of omgekeerd)?
  • Wie zou ik graag dichterbij willen komen, en met wie op afstand?
  • Hoe te versterken, biedt me met beveiliging, welke angst erachter?

5 manieren om vertrouwen in bed te krijgen: seksueeltips

Positieve eenzaamheid

Deze soort wordt gekenmerkt door de psychologische stabiliteit van een persoon, de positieve perceptie van eenzaamheid en privacy.

"Als een persoon comfortabel voelt en normaal, bezorgd in zijn zaken, zorgen zijn psychologische autonomie zonder verdriet, het is een positieve eenzaamheid.

Een persoon is actief geïnteresseerd in levensprocessen, evenals onderzoek en manifestatie van zichzelf in de wereld. Zijn kaifa", – Zegt een specialist.

De psycholoog benadrukt dat eenzaamheid een goed moment is om met zichzelf om te gaan en gedachten in orde te brengen.

Hoor je innerlijke stem gemakkelijkst in stilte. En begrijp dat van psychologische bagage echt van ons is, en wat is gesuperponeerd.

"Vaak zijn mensen bang voor eenzaamheid precies omdat ze niet willen graven en diepe psychologische problemen kunnen worden geconfronteerd. Maar soms is het gewoon nodig een dergelijke herziening uit te voeren.

Optische seksregels: hoe het intieme leven in het huwelijk te diversifiëren

Alleen is het beter om te bouwen plannen voor de toekomst. Immers, nu hoeven ze niet in te stemmen met iedereen.

In relaties, onze doelstellingen, gedachten en verlangens beginnen voornaamwoord "wij". En nu – het is tijd om te gaan met wat we werkelijk willen uit het leven", – Zegt een specialist.

Lees meer over hoe om te profiteren van de persoonlijke levenssfeer en uitstappen van eenzaamheid in een eco-vriendelijke manier, zie de video hieronder van Veronica Stepanova.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *